Intrebari frecvente
Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati
Intrebari frecvente
Pentru informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati
Ortodontia si ortopedia dento-faciala alcatuiesc o specializare a medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticul, preventia, interceptia si corectarea malocluziilor (muscatura incorecta), precum si a anomaliilor neuro-musculare si scheletice ale structurilor oro-faciale in curs de dezvoltare sau mature.
- dintii frontali superiori proemina excesiv peste cei inferiori
- dintii superiori acopera mai mult decat jumatate din suprafata celor inferiori (muscatura adanca)
- dintii frontali superiori sunt in spatele sau in interiorul dintilor frontali inferiori (muscatura inversa)
- dintii frontali superiori si inferiori nu se ating in momentul muscaturii (muscatura deschisa)
- dinti inghesuiti sau suprapusi
- centrul dintilor de sus și a celor de jos nu coincid
- obiceiuri orale vicioase care continua dupa 6-7 ani la copii
- dificultati de mestecat
- dinti cu uzura neuniforma sau excesiva
- spatii intre dinti
- un zambet mai frumos
- imbunatatirea functiei dintilor
- usureaza igiena orala
- imbunatateste sanatatea pe termen lung a dintilor si a gingiilor
- ghideaza dintii permanenti in pozitii mai favorabile
- reducerea riscului de trauma a dintilor frontali proeminenti
- ajuta la optimizarea altor tratamente stomatologice
Daca doriti sa imbunatatiti aspectul zambetului dvs., atunci orice varsta este ideala pentru a incepe un tratament ortodontic. Asociatia Americana de Ortodontie recomanda primul control ortodontic la copii in jurul varstei de 7 ani; totusi, tratamentul ortodontic nu se adreseaza exclusiv copiilor si adolescentilor, aproximativ unul din cinci pacienti ortodontici are varsta peste 21 de ani. Fie ca intentionati sa incepeti dvs. sau copilul dvs. un tratament ortodontic, niciodata nu este prea tarziu pentru un zambet sanatos.
Fiecare pacient este diferit si raspunde diferit la tratament. Timpul de tratament variaza de la caz la caz, dar durata medie este de doi ani. Aceasta perioada de tratament poate fi afectata de rata de crestere si de severitatea corectiei necesare. Durata tratamentului este, de asemenea, dependenta de complianta pacientului. Mentinerea unei bune igiene orale, respectarea instructiunilor si a sedintelor de control sunt importante pentru a preveni prelungirea duratei de tratament.
Aparatul ortodontic aplica o presiune constanta, usoara, pentru a muta treptat dintii în pozitiile corespunzatoare. Bracketii care sunt plasati pe dinti si firul metalic (arcul) care le conecteaza sunt componentele principale. Cand arcul este plasat in bracketi, acesta incearca sa se reintoarca la forma sa originala. In acest fel, se exercita o presiune care misca dintii in pozitia ideala.
Dupa aplicarea aparatului ortodontic, poate aparea o usoara sensibilitate dentara timp de cateva zile. Buzele si obrajii au nevoie, de obicei, de 1-2 saptamani pentru a se adapta la noul aparat. Analgezicele usoare si ceara ortodontica ajuta la reducerea iritatiei tesuturilor moi si a disconfortului dentar in aceasta perioada.
Pe parcursul tratamentului ortodontic igiena orala este foarte importanta. Lipsa igienizarii corespunzatoare si acumularea placii bacteriene pot cauza inflamatii gingivale, demineralizari ale smaltului si leziuni carioase. Din acest motiv este recomandat sa va spalati pe dinti dupa fiecare masa, sa folositi ata dentara, periute interdentare si dusul bucal, iar igienizarile profesionale realizate de catre medicul dentist sunt indicate cu o frecventa mai crescuta decat in mod normal.
Aproape intotdeauna, raspunsul este da: daca nu purtati un dispozitiv care sa mentina rezultatele obtinute, dinții dvs. se pot deplasa rapid, iar apoi tot efortul depus în tratamentul dvs. este pierdut. Aparatul de contentie va ajuta sa va mentineti acest zambet frumos toata viata.